Tips voor het kiezen van de juiste bed

Je nachtrust is zo ontzettend belangrijk. Je zit daardoor beter in je vel, je kan beter concentreren, bent sneller emotioneel en je gezondheid gaat erop vooruit. Een investering in een goed bed is de moeite waard. Waar moet je rekening houden bij het kiezen van het juiste bed? In dit korte artikel staan tips, wat uiteindelijk zorgt voor meer rust in de nacht!

Wees goed op de hoogte van alle onderdelen

Allereerst is het belangrijk dat je goed verdiept in je nieuwe bed. Er valt immers heel veel te kiezen. Lees je in over een boxspring en wat een boxspringcombinatie precies inhoudt. Hoe zwaar ben je bijvoorbeeld? Het matras moet wel passen bij je lichaamsgewicht.

Je hebt de keuze uit verschillende vullingen, maar schuim, veren en latex worden het meest gekozen. Heb je een groot budget? Dan is latexschuim aan te raden. Latex is gemaakt van rubber. Het voelt comfortabel aan en de latexmastrassen blijven koel. Ideaal voor de zomer!

Oriënteer jezelf op internet

Verdiep je goed op internet. Win veel informatie in over bijvoorbeeld het type schuim en Cinderella dekbedovertrek. Ga naar een goede, betrouwbare partij. Vaak kan je dit zien, doordat de algemene voorwaarden CBW-erkend zijn.

Deze bedden moet je juist NIET kopen

Een veelgemaakte fout is dat bedden voornamelijk op uiterlijk worden gekocht. De belangrijkste vraag is juist: ligt je bed wel goed? Wanneer je eenmaal wilt gaan slapen maakt het uiterlijk een stuk minder uit. Je lichaam moet de juiste ondersteuning krijgen. Wist je dat steeds meer Nederlanders rug- en nekklachten krijgt? Mede door de vergrijzing is een goede ondersteuning een must!

Proefliggen heeft eigenlijk ook geen zin. Hier zitten namelijk behoorlijk wat haken en ogen aan. Tijdens het proefliggen draag je kleren, lig je anders en duurt het niet heel lang. Je hebt namelijk minimaal acht weken nodig om hierover een echte oordeel te geven.

Een matras kopen met daarbij een essenza dekbedovertrek moet comfortabel aanvoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *