50 plus korting

Het bestaan van speciale kortingen voor 50 plussers blijkt vaak minder bekend bij het grote publiek waarop deze korting van toepassing is dan dat je zou verwachten. Wellicht komt dat omdat voor deze genoemde korting regelmatig de term ‘seniorenkorting’ wordt gebruikt en de hedendaagse 50 plusser zich geen ‘senior’ voelt. Maar toch wordt met die term wel degelijk deze doelgroep bedoeld. De senioren of babyboomers, geboren in – of vlak na – de Tweede Wereldoorlog vormen inmiddels een belangrijke groep in Nederland. Ons land vergrijst steeds meer. Op dit moment telt Nederland ruim 5 miljoen inwoners die de leeftijdsgrens van 50 jaar gepasseerd zijn. De verwachting is dat in het jaar 2020 Nederland 7 miljoen 50 plussers telt. Omdat Nederland snel vergrijst richten veel bedrijven zich op deze babyboomers. Een niet onbelangrijke groep die vaak wat meer te besteden heeft. De 50 plusser kan gebruikmaken van veel kortingen zoals een abonnement of een korting op het toegangskaartje voor een museum, openbaar vervoer of bij de aankoop van producten bij een aantal winkels. Maar het beperkt zich niet alleen tot kortingen op producten. Zo zijn er ook specifiek 50 plus leeftijdsgerichte beurzen, uitzendbureaus, omroepen, datingsites enz.

Duizenden ondernemers in veel verschillende branches verlenen een flinke extra korting op de bestedingen van 50 plussers. En dagelijks melden nieuwe ondernemers zich aan die ook hieraan willen deelnemen. Allemaal tot doel om deze leeftijdsgroep tot aankoop over te doen gaan en zo te profiteren van de bestedingen.

Buiten deze gespecificeerde producten en sectoren kan men ook een seniorenvoordeelpas aanschaffen welke dient als kortingspas voor 50 plussers. Met deze pas kan men bij verschillende webwinkels, lokale winkels en restaurants een korting verkrijgen. De seniorenvoordeelpas biedt ook een korting op de zorgverzekering en de energierekening. Dit geldt ook voor de zogenaamde voordeelpas die bij verschillende instanties en bedrijven te gebruiken is. Een bekend voorbeeld is de vereniging ANBO waar men, na het betalen van het lidmaatschap, buiten de eerder genoemde kortingen ook korting kan krijgen op o.a. culturele activiteiten en telefonie.

De Belastingdienst verleent de ouderenkorting, een leeftijd afhankelijke korting, waar ook weer voordeel uit te halen is.

Voor werkgevers en intermediairs bestaan regelingen die het interessant maken om 50 plussers aan werk te helpen. Met deze regelingen wordt voor de werkgever minder risico gelopen en kan deze financieel voordeel behalen bij het in dienst nemen van  de 50 plusser.

Het kan daarom interessant zijn om de mogelijkheden die de 50 plus kortingen bieden in de gaten te houden en deze te benutten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.