Sardinie beleven in een luxe vakantievilla

Het huren van een vakantiehuis op Sardinië is de manier om een onvergetelijke vakantie te beleven. Niet voor niets hebben de top Italianen, zoals Berlusconi een eigen privé villa op Sardinië en is het de favoriete vakantiebestemming van veel Italianen. De zon, de fantastische stranden met de kristalheldere zee, de natuur en de heerlijke Italiaanse keuken zijn de ambiance voor een geweldige tijd op Sardinië. Naast een mooie luxe accommodatie, vaak direct of niet ver van een van de prachtige stranden op Sardinië is er ook veel te doen tijdens je vakantie op Sardinië.

 

Sardinie activiteiten tijdens je vakantie

Er is veel historie te vinden op Sardinië met de bekende Nuraghi, torens van op elkaar gestapelde stenen uit de bronstijd, hét historische erfgoed van Sardinië. Maar ook de historische steden zoals Alghero, wat door de Spaanse invloeden van weleer ook wel klein Barcelona wordt genoemd en de hoofdstad Cagliari, met z’n vele historische gebouwen is zeker een bezoek waard. Natuurlijk zijn tal van Sardijnse dorpjes te bezoeken waar u de echte Italiaanse sfeer kunt proeven. Wandelen en hiken is op Sardinië goed te doen, zowel langs de kust als meer in het binnenland met ruige bergen. Ook de mountainbikers komen hier tot hun trekken met prachtige uitgezette routes en de liefhebbers van duiken vinden in Sardinië een waar paradijs, zoals bijvoorbeeld het beschermde gebied rond het eiland Tavolare, waar je naar diverse scheepswrakken kunt duiken.

 

De culinaire kant van Sardinie

Sardinië heeft een zogenaamde ‘blue zone’ waar de mensen vaak 100 jaar en ouder worden, wat wordt toegeschreven aan het gezonde middellandse zee klimaat, het eten van lokale seizoen gerechten met elke dag een glaasje Cannonau wijn, die je zeker moet hebben geprobeerd als je op vakantie bent op Sardinië. De pecorino kaas, van schapenmelk, is ook een specialiteit van Sardinië en hapt goed weg samen of na een heerlijk bordje malloreddus, de lokale pasta. Ook visgerechten zijn in de van oudsher op vlees gerichte sardijnse keuken enorm populair. Niet voor niets heeft Cagliari de grootste overdekte vismarkt van heel Italië ‘Mercato di San Benedetto’ en als u Calgiari bezoekt moet u deze zeker niet overslaan. Laat u dan gelijk verwennen op een van de heerlijke visgerechten met een goed glas witte wijn in een van de visrestaurantjes aan de haven of in de oude binnenstad en droom weg tijdens uw vakantie op Sardinië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *