Tips voor het klussen in huis

Wanneer je thuis gaat klussen moet je met een aantal zaken rekening houden. Hieronder volgen een aantal tips voor verschillende klussen in en rondom het huis.

Buiten schilderen
Wanneer je buiten gaat schilderen, moet je rekening houden met de weersomstandigheden. Het moge duidelijk zijn dat je niet moet gaan schilderen als het regent of buiten heel vochtig is. Ga daarnaast ook niet schilderen wanneer het buiten te koud is. Onder de 5 graden droogt verf niet goed.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je ondergrond glad en stofvrij is. Afhankelijk van de verf die je gebruikt moet je de ondergrond eerst behandelen met een primer. Zorg ook dan de ondergrond opgeschuurd is, dan hecht de verf beter.

Het is ook zeer belangrijk om de juiste verf te kiezen die geschikt is voor de ondergrond die je gaat verven. Bij verf is het vaak zo dat goedkoop duurkoop is. Goedkopere merken zijn vaak aangelengd met oplosmiddel waardoor ze minder goed dekken. Hierdoor heb je meer verf nodig voor hetzelfde resultaat en ben je dus net zo duur uit. Daarnaast zijn goedkopere verven vaak dunner waardoor ze moeilijker te verwerken zijn en eerder gaan druipen. Laat je vooraf goed informeren. Vaak loont het om iets meer te betalen voor A merken zoals Sikkens, Sigma of Wijzonol. Online zijn deze merken volop te verkrijgen tegen scherpe prijzen. Kijk bijvoorbeeld eens bij een webshop als Verfpoint.
Zelf meubels maken
Indien je zelf een beetje handig bent, kan het erg leuk en mooi zijn om je eigen meubels te maken. Denk hierbij aan een steigerhouten bank voor buiten of een mooie houten (eet)tafel.

Bij elk meubel is het belangrijk om van tevoren alles goed uit te tekenen. De juiste maten zijn essentieel voor een goed eindresultaat. Naast de juiste maten is ook het gebruik van de juiste materialen erg belangrijk. Zo moet je het juiste hout gebruiken, let hierbij op de duurzaamheidsklasses en het gebruik dat je voor ogen hebt. Denk er ook aan om het hout op de juiste manier te behandelen om de levensduur te verlengen. Wanneer je een meubel voor buiten maakt, is het vaak verstandig om het hout te beitsen. Hierdoor blijft je hout (vooral vurenhout) langer mooi en gaat het langer mee. Ook het gebruik van de juiste schroeven is zeer belangrijk. Voor buiten wil je roestvaste schroeven hebben omdat je niet wilt dat je schroeven na een jaar verroest zijn. Ook de juiste soort schroef is belangrijk, hij moet het hout goed strak bij elkaar houden, het juiste formaat hebben en mooi verzonken kunnen worden in je meubel. Ook schroeven zijn online volop te krijgen. Bij Schroevengroothandel kun je terecht voor allerlei soorten schroeven. Vaak veel goedkoper dan in de bouwmarkt.

Thuis klussen kan veel voldoening geven. Wanneer je een beetje handig bent en je een beetje inleest kun je vaak heel veel dingen zelf thuis klussen. Het is leuk, leerzaam en bespaart ook nog eens veel geld. Veel succes bij je volgende klus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *