De meestgebruikte ICT-producten

Zonder dat je erbij stilstaat, maak ook jij dagelijks gebruik van ICT-producten. Maar wat zijn dit eigenlijk voor producten? Wij hebben de meestgebruikte voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn ICT-producten?

Voor we overgaan op de ICT-producten, eerst even een korte uitleg over wat deze producten nu eigenlijk zijn. ICT betekent Informatie- en communicatietechnologie. Alle elektronische producten die hier mee te maken hebben, vallen dus in de categorie ICT-producten. Vroeger werden deze vooral gebruikt bij bijvoorbeeld overheden, maar tegenwoordig heeft vrijwel iedereen toegang tot een ICT-product.

Laptops

Wie gebruikt hem niet? De laptop. Dit is misschien wel het meest gebruikte ICT-product van Nederland. Het is dan ook een erg handig voorwerp, compact, maar je kan er wel veel mee. Thuis, op kantoor of op school, overal is het product te gebruiken. Laptops zijn er in vele soorten en maten, waardoor je altijd wel een laptop naar wens kunt vinden.

Computers

Hoewel je misschien denkt, een laptop is toch een computer, zit er toch verschil tussen deze twee. Je zou een laptop wel kunnen zien als een soort computer, maar een computer is geen soort laptop. Het verschil is voornamelijk de onderdelen. Bij een laptop heb je alles in één, het scherm, toetsenbord en het technische gedeelte zitten allemaal in de laptop. Bij een computer heb je een los toetsenbord, scherm en ook de computer zelf is een apart apparaat.

Servers

Een server is wellicht geen product dat bij je opkomt als het gaat over communicatietechnologie, maar meer als het gaat om informatietechnologie. De server is een computer of een computerprogramma dat diensten en informatie verleent aan de gebruikers. Over het algemeen draait een server op een fysieke computer, waardoor de gebruikers via deze computer bij de onderdelen van de server komen.

Op een server kan heel veel informatie gezet worden en daarbij wordt het op een veilige manier opgeslagen. Dat is voor veel bedrijven reden om gebruik te maken van een server. Wanneer er veel mensen tegelijk gebruik maken van de server kan deze echter overbelast raken.

Waar koop ik dat?

Er zijn verschillende plekken waar je ICT-producten kunt kopen. ICT-store is één van die plekken en zoals de naam al zegt, zijn zij gespecialiseerd in ICT-producten. Wel zo handig, want je wil natuurlijk wel kwaliteit. Deze online winkel heeft ook een showroom voor degenen die liever een product eerst in het echt zien, voordat ze een aankoop doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.