Alles over de wijn van Salentein

Een beetje wijnliefhebber, maar ook degenen onder ons die wat minder bekend zijn met wijn, kent het wijnhuis wel. Salentein wijnen is ondanks dat het bedrijf nog niet zo lang bestaat, een grote wijnhandel waarvan de meesten onder ons wel eens een wi jntje van hebben gedronken. Daarom in deze blog: alles over de wijn van Salentein.

Het wijnhuis

Voor we naar het lekkere gedeelte, namelijk de wijnen, gaan, even een korte toelichting op het wijnhuis. In 1997 startte de Nederlandse zakenman Mijndert Pon het project Bodegas Salentein en in 1999 werd deze bouw voltooid. De wijngaarden liggen echter al veel langer in de Argentijnse valleien, al in de 17e eeuw stonden hier namelijk wijnstokken.

De hoogste kwaliteit

De missie van het bedrijf is om typisch Argentijnse wijnen uit de Mendoza-streek van de allerhoogste kwaliteit te publiceren. Dat wordt gedaan door respect te behouden voor mens en natuur.

Verder liggen de wijngaarden tussen 1.000 en 1.700 meter hoogte, wat ervoor zorgt dat de druiven groeien in een perfect klimaat. Uiteraard is dat terug te merken in de kwaliteit. De rotsachtige omgeving kent warme, zonnige dagen en koele nachten.

De wijnseries van het huis

Bodegas Salentein houdt het niet bij één collectie, maar heeft verschillende series. Deze zes series hebben allemaal hun eigen kenmerken en daarmee biedt Salentein voor een ieder wat wils.Verder verschilt het per serie in welke prijsklasse de wijn zich bevindt, dit wil zeggen dat er voor elk budget een lekkere Salentein-wijn te vinden is.

Allereerst de Portillo serie, dit is de voordeligste van het wijnhuis, maar levert niet in op kwaliteit. De wijnen zijn geschikt voor verschillende gelegenheden. Een Portillo-wijn bestel je gemakkelijk en voordelig bij Gavi, de overige Salentein wijnen vind je hier overigens ook. 

De Barrel selection en de Sparkling Brut bevinden zich een kleine prijsklasse hoger. De Barrel Selection bevat voornamelijk rode wijnen, maar een enkele witte wijn is hier ook te vinden.

Kijken we nog een prijsklasse hoger, dan zitten we bij de Primus, Numina en de Single Vineyard collecties. We hebben het hier over een hogere prijsklasse met wat exclusievere wijnen, maar de prijzen in deze klasse zullen de wijnkenners meevallen. De meeste flessen van deze series zijn tussen de €20,- en 40,-. Alleen voor enkele nog exclusievere wijnen legt de liefhebber tot €60,- neer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.