Zo koop je een rugzak

Je hebt altijd eens in de paar jaar een nieuwe rugzak nodig. Natuurlijk wil je daar niet te veel geld aan uitgeven. Een goedkope rugzak kopen kan op veel websites, maar is goedkoop niet duurkoop? Hij moet ook lang meegaan, dus kwaliteit is ook belangrijk. In dit artikel staat daarom hoe je het beste een rugzak kan kopen met een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Welke rugzak heb je eigenlijk nodig?

Een rugzak kopen kan best lastig zijn. Daarom is het goed om te bedenken waarvoor je het gaat gebruiken. Heb je je tas voor een dag nodig? Er zijn compacte rugzakken voor bijvoorbeeld school of werk. Ga je met de fiets? Kijk dan goed of je rugzak waterdicht is.

Als je echter een lange rondreis maakt heb je ook trekkingsrugzakken met een inhoud van 55 tot 100 liter. De meeste last draag je op je heupen. Kies voor een backpack met een goede heupband en meerdere afstelmogelijkheden.

Controleer de reviews

Wordt de rugzak wel gewaardeerd door eerdere kopers? Veel mensen laten een review achter, maar er zijn ook bedrijven die reviews manipuleren. Bijna de helft van de reviewschrijvers heeft wel eens een beloning gekregen. Dit blijkt uit een onderzoek van Autoriteit Consument en Markt. Kijk dus naar onafhankelijke partijen, zoals de consumentenbond. Door meerdere reviewwebsites te gebruiken wordt het steeds duidelijk wat de algemene mening is.

De kwaliteit

Als je bijvoorbeeld op school zit, of je maakt een lange tocht dan moet je rugzak wel tegen een stootje kunnen. Kies daarom voor bekende rugzakken. Controleer altijd het materiaal. Sterke stoffen zijn nylon en canvas, maar ook een tas van leer is van een goede kwaliteit. Kies verder voor dikke ritsen. Ritsen gaan vaak namelijk als eerste kapot.

Uiteraard moet een tas ook lekker zitten. De banden bij je schouders moeten bijvoorbeeld lekker zacht zijn. Ook het deel tegen je rug hoort zacht te zijn, zodat er niets tegen je rug kan prikken.

Vind de goedkoopste!

Heb je je ideale rugzak gevonden? Dan is het tijd om te vergelijken. Typ de naam van de tas in Google en kies de goedkoopste. Let ook op de verzendkosten. Veel bedrijven rekenen dit pas als je ver in het betalingsproces bent. Een rugzak kopen heb je dus zo gedaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.