Trucks kijken

Mijn buurmeisje is fantastisch. Ik ga dan ook regelmatig met haar op stap. Of ik ga na een toneelvoorstelling van haar kijken, want ze vindt het geweldig om toneel te spelen. Het leukste vindt ze het om verliefd of boos te spelen. Het liefst dat met elkaar gecombineerd. Ze maakt me dan erg aan het lachen. Een tijdje geleden ontdekte ik dat er jaarlijks een dag in de buurt werd georganiseerd dat speciaal voor kinderen zoals mijn buurmeisje bedoeld was. Sophie heeft namelijk het syndroom van Down. Maar ook kinderen die langdurig ziek zijn en kinderen met een handicap waren van harte welkom. Dus ik vroeg haar of ze het leuk vond naar trucks te gaan kijken. Ik vertelde haar dat er ook een heleboel andere kinderen zouden zijn. Het leuke van Sophie is dat je direct aan haar ziet wat ze van iets vindt. Ik kreeg een grote omhelzing en ze ging meteen haar jas pakken. Ik zei haar dat we nog wel even een paar nachtjes moesten slapen.

Mooi en handig

Het was een enerverende dag. We hebben allerlei trucks voorbij zien komen en ze kon zich er bijvoorbeeld ook laten schminken. Ze was helemaal in haar nopjes. Enthousiast begroette ze alle chauffeurs die langs kwamen rijden. Sophie mocht ook in de trucks zitten, dus ik heb volop foto’s gemaakt. Toen we naar huis reden, riep ze bij allerlei andere voertuigen die ze voorbij zag komen dat ze een truck toch mooier vond. Maar er werd wel enthousiast gezwaaid naar alle chauffeurs van de auto’s. Toen we een autotransporter zagen, vroeg ze of dat ook een soort van truck was. Ik antwoordde dat dat inderdaad zo was. Ik legde haar uit dat er allemaal auto’s mee vervoerd werden van de fabrieken naar de winkels, maar bijvoorbeeld ook kapotte auto’s die naar garages werden gebracht om te laten maken. Ze zei dat trucks wel heel erg handig waren en ook nog eens mooi. Ik kon niet anders dan dat beamen.

Foto

Toen ik haar thuis had gebracht, was ze natuurlijk best moe. Ik ging daarna dus zelf ook naar huis. Thuis bekeek ik de foto’s die ik genomen had en besloot eentje van ons samen in een truck in te lijsten. Ik heb een exemplaar aan haar gegeven en bij mij staat hij op de schoorsteen. Elke keer als ik hem zie, word ik er helemaal blij van. Volgens mij geldt dat voor Sophie ook, want ze heeft het nog regelmatig over onze dag en de trucks. Laatst vroeg ze of we weer eens zullen gaan. Ik zei dat ik dat wel zou willen, maar dat we dan nog een jaartje moesten wachten. Maar dat we dan zeker weer van de partij zouden zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.