Houd uw zwembad schoon met een zwembadpomp

Wanneer u beschikt over een zwembad wilt u deze natuurlijk zo schoon mogelijk houden, een zwembadpomp en de juiste zwembad filter kunnen u hier een stuk verder mee helpen. De zwembadpomp in combinatie met het filter houden uw zwembad schoon, maar hoe gaat dit eigenlijk te werk?

 

Zwembadwater komt via de goot of de skimmer in de zwembadpomp terecht, hierna spuit de zwembadpomp dit water met een flinke kracht door de filter heen. Hierdoor blijft al het vuil achter in de zwembadfilter en komt het schone water weer in het zwembad terecht. Ook zorgt de pomp voor een circulatie van het water wat er ook weer voor zorgt dat het water gezuiverd wordt. Hieruit kunnen we concluderen dat er voor een grotere hoeveelheid water een krachtigere zwembadpomp nodig is, bijvoorbeeld een elektrische waterpomp. De pomp moet genoeg capaciteit hebben om het water rond te kunnen pompen, let hierbij ook op de afmetingen van het zwembad. 

Wanneer u van plan bent om een zwembadpomp aan te schaffen zijn er verschillende dingen waar u op moet letten.

Let goed op het materiaal van de pomp, het materiaal moet bestendigd zijn tegen de chemicaliën en het chloor dat zich in het zwembadwater bevindt. Hierbij kunt u het beste gaan voor een pomp van hoogwaardig kunststof, deze pompen kunnen ook een stuk makkelijker worden gereinigd en uit het zwembad worden gehaald.

Ook is het handig om te letten op hoeveel geluid de pomp maakt, het is een stuk fijner wanneer de pomp weinig geluid maakt. Dit is ook prettiger voor uw buren.
De filter is ook een belangrijk onderdeel, het is handig als er een mandje aanwezig is die groter vuil zoals steentjes opvangen.
Natuurlijk is ook het pompvermogen belangrijk, kijk hiervoor naar een pomp met een frequentieregelaar, hiermee bespaart u ook een hoop energiekosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.