Hoe je jouw huisdier uitstekend kan beschermen

Als baasje van een huisdier heb je natuurlijk altijd het beste met het diertje voor. Je zorgt dat er genoeg eten en water tot zijn beschikking is. Daarnaast heb je de nodige spullen ingeslagen zodat jouw huisdier zich nooit zal vervelen. Uiteraard zorg je er tevens voor dat jouw huisdier uitstekend beschermd is tegen allerlei vervelende beestjes. Je hond hoeft maar één keer buiten te zijn en hij kan al vlooien opgelopen hebben. Hetzelfde geldt natuurlijk voor katten. Daarom wil ik vandaag even stilstaan bij de diverse manieren hoe jij jouw huisdier uitstekend kan beschermen. Je weet immers maar nooit wat je kat allemaal buiten doet of waar je hond allemaal aan geroken heeft. Ga er maar even goed voor zitten en ontdek alles wat jij moet weten over dit onderwerp!

Altijd terug te vinden

Voordat ik het ga hebben over geniaal spul dat jouw huisdier uitstekend beschermd tegen allerlei nare beestjes, wil ik even stilstaan bij chippen. Als baasje denk je er misschien liever niet over na, maar het kan voorkomen dat je huisdier verdwaald raakt of wegloopt. Wat doe je dan? Je deelt de foto in de buurt WhatsApp of op Facebook en licht de belangrijke partijen in over de vermissing. Wat deze situatie een stuk makkelijker maakt, is als je huisdier gechipt is. Tegenwoordig worden huisdieren bijna altijd standaard al gechipt, maar toch wil ik het even benadrukken. Het chippen is in eerste instantie geen fijne ervaring voor je huisdier, maar op de lange termijn zal jouw geliefde hond of kat je ontzettend dankbaar zijn. Op die manier kun jij hem namelijk altijd terug vinden. Bovendien doet het chippen niet heel erg veel pijn. Het is vergelijkbaar met een nare, grote prik.

Volledige bescherming tegen beestjes

Oké, nu weer terug naar het hoofdonderwerp. Hoe goed is jouw huisdier beschermd tegen alle vervelende beestjes die buiten rondlopen? Ik heb het natuurlijk over vlooien, teken en niet te vergeten die irritante luizen. Tegenwoordig zijn er allerlei handige middeltjes die jouw hond of kat vrij eenvoudig beschermingen hiertegen. Zo gebruik ik altijd Frontline. Je kan ook voor zo’n halsband met anti-insectenspray gaan, maar mijn hond en kat vonden dat maar niks. Gelukkig hebben mijn huisdieren dankzij Frontline een volledige bescherming tegen die irritante beestjes. Bovendien werkt Frontline heel simpel. Door middel van pipetjes spuit je dat spul bij je huisdier. Vervolgens is het diertje voor een aantal weken beschermd. Ideaal! Dus voor een uitstekende bescherming raad ik echt honderd procent Frontline aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *