Een optimale start van het nieuwe vaarseizoen.

Om in het nieuwe vaarseizoen weer optimaal te kunnen genieten van uw boot is het noodzakelijk om uw boot winterklaar te maken. Ook als u uw boot niet binnen stalt is het essentieel om uw boot te beschermen tegen de winterkou. Hiermee kunt u onverwachte schade en reparaties voorkomen en in het nieuwe vaarseizoen weer volop genieten.

Wanneer is de onderhoud voor uw buitenboordmotor precies nodig?

Het onderhouden van uw boot is heel belangrijk om lang te genieten van uw boot en nog vele jaren veilig te varen. Wanneer onderhoud van uw buitenboordmotor precies nodig is hangt af van het aantal uren dat de motor draait. Er wordt geadviseerd om zeker jaarlijks uw buitenboordmotor te onderhouden. Als u vaak met uw boot op het water te vinden bent. Wordt geadviseerd om uw buitenboordmotor vaker te onderhouden om hem soepel te laten draaien.

Wat houdt onderhoud aan uw buitenboordmotor in?

De precieze onderhoudstaken kunnen per boot verschillen. Het onderhoud van de buitenboordmotor komt vooral neer op het controleren, verversen en vervangen van verschillende onderdelen:

  • Start altijd met het verversen van de olie. Als uw buitenboordmotor ook een oliefilter heeft dient deze ook vervangen te worden.
  • Controleer hierna of de bougies nog werken naar behoren en of de contactpunten zijn aangetast.
  • Controleer de brandstoffilter, indien deze is vervuild dient u deze te reinigen of te vervangen.
  • Controleer de anodes, in het geval dat de anodes ongeveer 70% zijn weggevreten dienen deze vervangen te worden, zowel in het staarstuk als in de koelkanalen.
  • Controleer of de schroef op eventuele beschadigingen en of deze nog in evenwicht ronddraait.
  • Ververs vervolgens de staartolie. Vul deze vervolgens tot het aan de bovenkant overloopt.
  • Maak de carburateur leeg en maak deze vervolgens schoon.
  • Vervang de impeller, deze moet worden vervangen na iedere 100 draaiuren.
  • Indien u op zout water heeft gevaren moet u het koelwatersysteem spoelen met zoet water.
  • Smeer ten slotte alle belangrijke punten van uw motor in, indien u niet precies weet waar u deze kunt vinden kunt u uw handleiding raadplegen.

Mocht u extra informatie willen over het onderhoud kunt u dit vinden via Google onder de zoekterm onderhoud buitenboordmotor. Als u de moeite wil besparen om de onderhoud van uw buitenboordmotor zelf te doen kunt u langsgaan bij een watersport winkel bij u in de buurt. Hier wordt uw boot door een vakman gecontroleerd en winterklaar gemaakt.

Op zoek naar een erkend bedrijf om uw boot te stallen?

Om schades te voorkomen kiezen veel mensen ervoor om hun boot te stallen. Bent u nog opzoek naar een erkend bedrijf om uw boot te stallen? Heeft u nog vragen of wil u graag advies over hoe u uw boot het beste winterklaar kan maken? Ga langs bij een watersport winkel bij u in de buurt die u van genoeg en correcte informatie kan voorzien. Of u kunt in Google zoeken naar winterklaar maken boot. Zo zorgt u ervoor dat u in het volgende seizoen soepel wegvaart.­

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.