Nederlanders en bier

Bier is anno 2016 één van de meest populaire alcoholische dranken ter wereld. In Nederland is dit niet anders. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 83 liter bier drinkt per jaar. Totaal werd er in Nederland voor wel 1,1 miljard liter aan bier gedronken in 2015. Dit zijn grote hoeveelheden waaruit blijkt dat we als Nederlanders wel van een biertje houden. Nederland telt nu ongeveer 200 brouwerijen die zorgen voor een omzet van 2,3 miljard euro, daarmee komt Nederland op een 4e plek in de top 10 van grootste bierproducten van Europa. De top 3 wordt gecompleteerd door de grootste bierproducent Duitsland met een omzet van 5,8 miljard euro, op de voet gevolgd door de Engelsen en de Spanjaarden.

Nederland als bierland

Nederland staat bekend als grootste bier exporteur van Europa. Geen enkel Europees land exporteerde afgelopen jaar meer bier dan de Nederlanders (1,9 miljard liter). Als we kijken we kijken wie de grootste bier exporteur van de wereld is, zien we dat Mexico als enige boven ons staat.

Maar er zijn ook gevaren voor de brouwerijen die pils, het meest gedronken bier in Nederland, produceren. In de afgelopen jaren is er een flinke stijging te zien in het aantal kleine Nederlandse brouwerijen. Rond 2013 waren er al 170 brouwerijen en brouwerijhuurders in Nederland en dit aantal is de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Deze bierbrouwerijen richting zich op de productie van speciaal bieren, die steeds meer terrein aan het winnen zijn op de Nederlandse biermarkt.

De keuze tussen bier en sterke drank

Gek genoeg komt het nog aardig vaak voor dat sommige mensen geen bier lusten. Heel vreemd, is de reactie van veel bierliefhebbers, die absoluut niet kunnen geloven dat die mensen geen bier lusten. Wat drinken deze mensen dan wel, zijn het geen liefhebbers van alcohol in het algemeen, of houden ze meer van wijn of een mix-drankje? Er zijn natuurlijk een aantal mensen die fel tegen alcohol zijn, maar dit geldt maar voor een klein deel van de Nederlandse bevolking. Er zijn een groot aantal Nederlanders die liever een mix-drankje drinken zoals bacardi-cola, en er is een gedeelte dat liefhebber is van pure sterke drank. Deze mensen drinken bijvoorbeeld een glas whiskey. De beste whiskey bestel je online hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *