Maak deze 3 beginnersfouten niet tijdens je eerste dronevluchten!

Dronevliegen is erg populair in Nederland en dit is natuurlijk ook niet zonder reden. De vrijheid die je ervaart tijdens een dronevlucht is geweldig en de apparatuur wordt steeds betaalbaarder. Omdat iedereen gewoon een drone kan kopen en kan beginnen met vliegen worden er echter nog steeds wel veel fouten gemaakt. Als jij wilt beginnen met dronevliegen zullen we je daarom op de hoogte brengen van deze fouten zodat je ze niet hoeft te maken.

Gelijk van start gaan

Natuurlijk wil je gelijk vliegen zodra je je drone uit de verpakking hebt gehaald en de batterij hebt opgeladen. Dit is alleen niet zo verstandig. Hoewel het allemaal erg makkelijk lijkt zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Lees dus altijd de handleiding! Als je deze overslaat kun je grote fouten maken en kan je eerste vlucht snel eindigen in een crash.

Houd je drone in het zicht

Als je van start gaat met je drone wil je natuurlijk gelijk zoveel mogelijk meters afleggen. Vlieg alleen niet gelijk te ver! Hoewel de verleiding erg groot is, is het aan te raden om je drone altijd in het zicht te houden! Op deze manier zal je niet voor onverwachte ontmoetingen komen te staan.

Te hoog vliegen

Net zoals bij te ver vliegen is hoog vliegen natuurlijk ook erg verleidelijk. Als je begint aan je eerste vlucht zal je geneigd zijn de limieten van je apparaat te willen testen. Te hoog vliegen is echter streng verboden. Wanneer je met je drone hoger dan 120 meter komt betreed je het luchtruim. Hier mag je drone zich niet bevinden, dit kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.