Hoe werkt het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering

De basiszorgverzekering is een verzekering die iedere inwoner van Nederland verzekerd van noodzakelijke zorg. Ieder inwoner van Nederland op een aantal uitzonderingen na is verplicht om een basiszorgverzekering te hebben. Een basisverzekering kan ook niet geweigerd worden door de verzekeraar. Niet alle zorg wordt door de basisverzekering gedekt en daarom bieden verzekeraars ook pakketten aan met vergoedingen voor aanvullende zorg. Dit heet een aanvullende zorgverzekering. Het afsluiten van deze aanvullende zorgverzekering is geen verplichting en de voorwaarden en vergoedingen verschillen dan ook per zorgverzekeraar en per pakket.

Basis zorgverzekering
De dekking van de basisverzekering wordt ieder jaar vastgesteld door de overheid en is voor iedere basisverzekering gelijk. Bij de basiszorgverzekering moet wel rekening gehouden worden met een verplicht eigen risico. Het verplicht eigen risico is voor het jaar 2017 net als voor 2016 vastgesteld op 385 euro. Het staat je vrij om te kiezen voor een hoger eigen risico. Dit wordt een vrijwillig eigen risico genoemd. In ruil voor zo een vrijwillig eigen risico zal je een lagere zorgpremie betalen voor je basis zorgverzekering. Hoeveel lager dit uitpakt verschilt per verzekeraar. Het kan voordeliger uitpakken om te kiezen voor een hoger eigen risico als je verwacht dat je niet veel gebruik gaat maken van zorg waar het eigen risico voor geldt. Je kunt er altijd voor kiezen om je zorgverzekering te vergelijken op Overstappen.nl.

Aanvullende zorgverzekering
Naast de basis zorgverzekering heeft u de mogelijkheid om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dit doet u voor zorg die u denkt nodig te hebben naast de vergoeding uit de basis zorgverzekering. Let op deze aanvullende zorgverzekering is niet verplicht en de pakketten verschillen per verzekeraar. Dit maakt het zeer interessant voor het vergelijken van zorgverzekeringen. Het loont zeker de moeite om dit te doen en kan u jaarlijks een flink bedrag tot wel honderden euro’s besparen.

Vergelijken van zorgverzekeringen
Vanaf november 2017 zal je weer over kunnen stappen van zorgverzekering. Als je jaarlijks een moment kiest voor het vergelijken van zorgverzekeringen dan zal je hier jaarlijks veel geld op besparen. Het leven is al duur genoeg, waarom betalen voor zorg die u niet gebruikt. Voor meer informatie over je zorgverzekering in 2018 en het vergelijken van zorgverzekeringen raad ik je aan om op de website van Overstappen.nl te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *