Een traject dat veel met zich mee brengt

Een huis verkopen doet u meestal maar een of twee keer in uw leven. Het is voor u een veilige plek met mooie herinneringen. Dan wilt u natuurlijk dat de verkoop goed gebeurd. Dit is een traject dat veel met zich mee brengt. Een makelaar kiezen, bezichtigingen plannen en onderhandelen. Elke onderdeel brengt u een stap dichter bij de verkoop van uw huis. Elk van deze stappen brengt cruciale vragen met zich mee, want waar let u op tijdens het kiezen van een makelaar? Het aanbod makelaars is tegenwoordig erg groot. Een keuze maken is daarom niet makkelijk. U wilt natuurlijk wel de juiste keuze maken voor dit traject.

Wilt u uw huis verkopen in Rosmalen?

Uw huis verkopen Rosmalen is een ingewikkeld en soms emotioneel traject. Een goede begeleiding hierin is belangrijk. U bent dus opzoek naar een makelaar die u door dit gehele proces heen begeleid en luistert naar uw wensen. Een van de belangrijkste aspecten bij een makelaar is dat deze past bij u. De makelaar die bij een ander past, past niet altijd bij u. Ga hierom niet meteen naar de makelaar die het huis van uw buren heeft verkocht. Wel kunt u een vragenrondje doen onder oud verkopers over ervaringen. Ook word aangeraden om een makelaar te kiezen die zit aangesloten bij een brancheorganisatie. Indien er dan een conflict ontstaat kunt u de samenwerking ontbinden.

Hoe vindt u de juiste makelaar in Rosmalen.

Elke regio heeft meerder makelaars. Hoe vindt u tussen dit aanbod de meest geschikte makelaar in Rosmalen? Ervaringen van oud verkopers en een lijst met criteria zijn zeer waardevol tijdens dit deel van het proces. Maak naar aanleiding hiervan een voorselectie. Deze makelaars kunt u uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Stel tijdens dit gesprek alle vragen die u nog heeft. U mag hierin kritisch zijn. Op basis van deze gesprekken gaat u een makelaar kiezen. Bedenk of de makelaar voldoet aan de criteria die u heeft gesteld. Luister tijdens het kiezen ook goed naar uw gevoel.

Handige tips om uw huis te verkopen.

De grote, standaard aspecten om uw huis te verkopen, zoals de vraagprijs en professionele foto’s zal de makelaar met u bespreken. Toch zijn er kleine dingen waar u op kan letten die het verschil kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het terug brengen van het persoonlijke tot een minimum; geen muren vol foto’s of wasmanden in zicht. Of heeft u al eens gedacht aan verkoopstyling? Hier wordt nog vrij weinig gebruik van gemaakt gezien het niet zo bekend is. Toch heeft dit een behoorlijke invloed. Een verkoopstylist voorziet u van adviezen en tips over de inrichting en zorgt ervoor dat uw woning gereed wordt gemaakt voor de verkoop en dat er voldoende ruimte en rust is.

Heeft u nog twijfels over het kiezen van een makelaar?

Met zoveel keuze tussen makelaars kan het weleens overweldigend zijn. Bent u niet zeker over het maken van deze keuze? U kunt natuurlijk alle makelaars uitnodigen voor een kennismakingsgesprek maar dit neemt veel tijd in beslag. Ervaringen van oud verkopers kunnen waardevol zijn voor het maken van een geschikte keuze. Als u nog twijfels heeft, ga dan langs bij een onafhankelijke vereniging. Zij kunnen u voorzien van een advies dat past bij uw wensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.