Zes op de tien Nederlanders ruilt traditionele kabel TV in voor digitale TV

Steeds meer Nederlanders maken de overstap van kabel TV naar digitale TV. Het aantal huishoudens dat niet van plan is om hun huidige tv-abonnement in te ruilen voor een digitaal TV-abonnement, is gezakt naar 41%, waar dit twee jaar geleden nog op 59% zat. Het aantal huishoudens dat dus wel een overstap naar digitale TV overweegt is groeiende, maar liefst 59% kijk liever digitaal TV.

 

Aanbieders haken in op groeiende vraag digitale TV

Digitale TV, ook wel OTT TV (over-the-top tv) genoemd, zorgt voor grote wijzigingen in ons kijkgedrag. Providers die digitale TV in hun dienstenpakket hebben opgenomen, bereiden zich voor op een schifting in de manier waarop we TV kijken. Providers als Ziggo en KPN bieden inmiddels al online videodiensten zoals Videoland en Netflix aan via de decoder, waardoor de programma’s direct zichtbaar zijn in de geïntegreerde tv-gids. Daarnaast bieden veel providers bij het traditionele tv-abonnement een mobiele online kijkvariant aan. Zo biedt KPN een app aan waarmee je interactieve TV kunt kijken, waar Ziggo overal in Nederland Ziggo GO aanbiedt. Bovendien worden de TV pakketten steeds goedkoper in afname, door de onderlinge concurrentie en het ontstaan van vergelijkingssites waarmee je gemakkelijk alle beschikbare digitale tv pakketten kunt vergelijken en overstappen.

 

Online diensten

Daarnaast zijn er in Nederland verschillende online on-demand diensten op het gebied van televisie kijken. Neem bijvoorbeeld Netflix of HBO Go, waar mensen zich een account aanmeten om vervolgens waar en wanneer ze maar willen series te kunnen binge-watchen. Langzamerhand raakt traditioneel tv kijken steeds verder achterop en wint digitaal tv kijken meer terrein. Ben je benieuwd wat het afsluiten van een digitale TV abonnement jouw te bieden heeft? Het kan nooit kwaad om je huidige abonnement eens te vergelijken met een ander abonnement op een van de talloze vergelijkingssites die Nederland inmiddels rijk is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *