Welke 3D printer is de beste keuze?

beste 3D-printer van 2019
twee supersonische printers

De keuze voor een 3D-printer is niet zomaar te maken. Het is dan van belang om hier goede kennis over op te doen. Dat is bijvoorbeeld in de eerste plaats belangrijk als een onderscheid tussen zakelijk en particulier gebruik gemaakt moet worden. Het is dan goed om te weten welk type printer het best bij welke vorm van gebruik past. Dit kan immers flink wat verschil maken. Dat komt mede ook doordat er zoveel verschillen zijn. Het is in ieder geval altijd goed om van een aantal punten uit te gaan. Dit geeft een goed beeld.

Welk doel is gesteld?

In de eerste plaats is er een belangrijk verschil tussen zakelijk en particulier gebruik van de 3D printer. Het doel is namelijk gewoon sterk anders. Denk bijvoorbeeld aan het resultaat dat bereikt moet worden. Wie particulier werkt met de printer zal vooral creatief het maximale eruit willen halen. Wie zakelijk aan de slag gaat wil de winst ermee maximaliseren. Dat betekent dus dat alles zoveel als mogelijk op maat moet. Dit werkt door in allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor het soort filament dat gebruikt wordt. Dit kan zakelijk gezien van groot belang zijn voor het resultaat.

Hoeveel is er beschikbaar?
Een ontwikkeling die de 3D printer heeft doorgemaakt, is de opkomst van het zogenaamde desktopprinting. Dit is een manier van printen die gewoon thuis of op het bureau op kantoor te doen is. Dit biedt veel mogelijkheden, mits gekeken wordt naar de doelen. Zo is het bijvoorbeeld wel belangrijk dat de printer flexibel inzetbaar is. In veel gevallen is het dan bijvoorbeeld slim om voor het zogenaamde zelfbouwmodel te gaan. Dit biedt mogelijkheden om de printer precies zo in te richten als nodig is. Bovendien is het dan ook gemakkelijk mogelijk om de printer aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen.

Investeren in het juiste model
Wanneer alle zaken op een rij zijn gezet, dan is vaak duidelijk welke 3D printer de beste optie is. In dat geval is het zaak om te kijken of dit model ook binnen het budget past. Het is wel goed om te weten dat de grenzen steeds verder vervagen waardoor er dus steeds meer mogelijk wordt. Dit is vooral bij de desktopprinters het geval. Het is daarom dus ook slim om direct god te investeren in het juiste model. Daardoor is het maximale uit de mogelijkheden te halen. Dit geldt dus bijvoorbeeld voor de keuze voor een zelfbouwmodel.

 

Bezoek de website van 3Dninja – de 3d printer expert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.