Waar moet je op letten bij het bestellen van medische producten?

Het bestellen van medische producten is steeds gemakkelijker geworden. Waar je voorheen naar een apotheek of drogisterij moest gaan, kun je deze middelen tegenwoordig op internet aanschaffen. De medische producten worden vaak een dag later bij je thuis afgeleverd! Ideaal, wanneer je ziek bent en de deur niet uit wilt gaan. Houd er rekening mee, dat niet alle middelen op internet besteld kunnen worden. Enkel producten die je ook bij een fysieke drogisterij zou kunnen kopen, worden online aangeboden. In dit artikel vertellen we je meer over de zaken om rekening mee te houden, bij het bestellen van deze medische middelen.

Kijk naar het type medisch product wat je koopt

Allereerst is het slim om te kijken naar het type medische product, wat je op internet bestelt. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen tabletten, druppels en zalfjes. Vaak worden medische middelen met hetzelfde doel in verschillende soorten aangeboden. Spierpijn kan bijvoorbeeld worden verholpen met een zalfje, maar ook door tabletten te slikken. Bepaal voor jezelf, wat jij de prettigste manier vindt om de verschillende medische producten te gebruiken. Een zalfje kan vaak het minste kwaad, omdat pijn heel doelgericht behandeld kan worden. Andere lichaamsdelen komen hierbij normaliter niet in aanraking met het medisch product. Dit is bij druppels of tabletten wel het geval.

Lees altijd de bijsluiter van een medisch middel Het is erg belangrijk om altijd de bijsluiter te lezen, bij het bestellen van medische producten. In de bijsluiter staat heel nauwkeurig beschreven, hoe en in welke mate een medisch middel gebruikt mag worden. Normaliter wordt dit door de kassière in een winkel toegelicht. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van een verkeerd gebruik van laxeertabletten of ibuprofen. Het zou voor ernstige maagklachten kunnen zorgen. Zo zijn er verschillende andere producten, waarbij het belangrijk is om altijd eerst de bijsluiter door te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *