Onderhoud je paard zo goedkoop mogelijk

Het hebben van een paard is een grote kostenpost en dus zeker niet iets waar je te makkelijk over moet denken. Je paar moet worden verzorgd, je hebt waarschijnlijk een stalling nodig, voeding, vaccinaties en vooral heeft je paard tijd nodig! Ook kunnen er onvoorziene kosten optreden, je paard kan zich verwonden of kan ziek worden, hier moet je dus altijd rekening mee houden.

Wat zijn de kosten die je ongeveer moet inschatten?

Een paard kost maandelijks dus best een aardig zakcentje, maar op welke kosten moet je nou echt rekenen? Bij de stalling zijn er een aantal factoren die de kosten bepalen. Het soort stalling, gestald met een ander paard of pony, en zit het eten er bij inbegrepen? All-in zitten de kosten gemiddeld tegen de €500,- euro aan. De voeding van je paard hangt af van de inspanning die die levert, een paard die lekker in de wei staat heeft minder voer nodig dan een paard die in de ruitersport actief is. voor een pony in de wei ben je waarschijnlijk maar €30 per maand kwijt en een groot paard waar op gereden wordt dan ga je richting de €150 tot 200 euro.

Alles voor je paard bij minihorseshop

Als ruiter heb je natuurlijk het een en ander nodig zowel voor jezelf als voor je paard. Bij minihorseshop kan je verschillende paardenspullen kopen tegen een scherpe prijs zodat je kosten niet nog veel hoger worden dan ze al zijn. Voor je paard kan je onder andere denken aan een borstel, vitamine set, gesp, sproeiers en halsters. Je kan zelf als ruiter natuurlijk niet on beschermt op je paard zitten, gevaren zitten altijd in een klein hoekje. Handschoenen voor extra grip, rijhelm om je hoofd te beschermen, sokken omdat het ’s ochtends wel eens fris kan zijn of rijlaarzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.