Industriële stofzuigers voor het zware werk

Een industriële stofzuiger is onmisbaar in de industrie. Een industriële stofzuiger moet in principe alles kunnen opzuigen. Een industriële stofzuiger moet voldoen aan de zwaarste eisen die men van een stofzuiger mag verwachten. In een bedrijf, waar gewerkt wordt, moet vaak worden schoongemaakt. Daarbij is een industriële stofzuiger van groot belang. Een industriële stofzuiger, ook wel een bedrijfsstofzuiger of bouwstofzuiger genoemd, zal aan meerdere zwaardere werkzaamheden onderworpen moeten kunnen worden. Hij moet effectief kunnen werken maar ook vooral duurzaam zijn. Een bedrijfsstofzuiger is veel sterker dan een stofzuiger die door een consument gebruikt wordt. De zuigkracht moet veel groter zijn dan van een conventionele stofzuiger. Ook voor wat betreft de grootte is er een ruime keus. Het is vooral belangrijk wat er met een industriële stofzuiger moet worden schoongemaakt. Daarom kan men kiezen uit verschillende manieren om producten af te zuigen.

Centraal afzuigsysteem
Een schone werkomgeving is beter voor de gezondheid van de werknemers en machines. Wanneer er bij draaiende onderdelen geen vuilophoping is zal een machine ook langer mee kunnen gaan. Wanneer je schoonmaakt met een centraal afzuigsysteem ben je er van verzekerd dat het vuil wordt verwijderd en niet wordt verplaatst. Wanneer je namelijk schoonmaakt door middel van perslucht of met een bezem zal een grote hoeveelheid van het vuil worden verplaatst. Vooral het fijnstof zal worden verplaatst. Door gebruik te maken van een centraal afzuigsysteem kunnen werknemers gemakkelijk de vuilresten verwijderen waarbij het eventueel naar buiten in een loods wordt opgeslagen.

Opzuigen van verse lijmresten
Indien er bij een fabrikant van isolatiemateriaal resten vrij komen, die voorzien zijn van een lijmachtige substantie, zal men dat ook moeten kunnen verwijderen. Bij gebruik van een gewone stofzuiger zal deze snel vervuild raken. Ook moeten, indien een conventionele stofzuiger zou worden gebruikt, de filters vaak schoongemaakt worden. Dat is een lastig karwei, wat ook veel tijd van de werknemers vergt. Daarom is er een voorafscheider voor ontworpen die gemaakt is van dun vliesmateriaal en het opgezogen materiaal verzameld. De zak waar in het vuil wordt opgevangen is recyclebaar. Achter de voorafscheider zit de zuigunit en een afwasbaar hoofdfilter. Deze stofzuiger is een uitkomst voor dergelijke werkzaamheden.

Potgrond
Een bedrijf, dat een leverancier is van potgrond, heeft te maken met een grote hoeveelheid stof. Deze stof kan brand veroorzaken wanneer dat ophoopt bij draaiende onderdelen. De stof wordt dan warm en gaat smeulen waardoor er brand kan ontstaan. Om brand te voorkomen heeft men bij dergelijke bedrijven een grote vacuüm unit opgesteld die voorzien is van slangen. De slangen worden op verschillende plaatsen in het bedrijf aangesloten zodat de stof wordt afgevoerd en brand wordt voorkomen.

Soorten stofzuigers
Nu zijn er voor veel verschillende werkzaamheden vele soorten industriële stofzuigers in de handel. Je kan een industriële stofzuiger gebruiken om bouwresten te verwijderen maar ook is er een stofzuiger die je op kantoor kan gebruiken. Nu zal een stofzuiger die op een kantoor wordt gebruikt ziet zo’n groot vermogen moeten hebben als een voor het opruimen van de bouwresten. Kies daarom altijd, voor ieder soort werk, de juiste industriële stofzuiger.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *