Hoeveel kost het om een printen te huren of te leasen?

Het hebben van een eigen printer is handig, maar zonder onderhoudscontract of verstand van printers loop je al gauw vast wanneer je printer een storing heeft. Reparatie kost vaak veel tijd, geld en moeite. Daarnaast kan het kopen van een printer een behoorlijke investering zijn, die je misschien liever over een bepaalde tijd verspreidt. Als je er wel eens over na hebt gedacht of een printer leasen voordeliger is, of twijfelt over de voordelen die dit met zich mee brengt. Lees dan hier onder verder.

Voordelen printer leasen

Het leasen van een printer kan veel voordelen met zich meebrengen ten opzichte van het kopen van een printer. Allereerst wordt de printer vaak bezorgd en geïnstalleerd, een service die bij het kopen van een printer minder vanzelfsprekend is. Daarnaast staat de duur van de lease periode voor een bepaalde tijd vast, waarna je je geen zorgen hoeft te maken over het verwijderen of verkopen van de printer. Sommige leveranciers werken ook met flexibele huurperiodes, zodat je je printer gemakkelijk om kunt ruilen als deze niet bevalt. Het leasen van een printer gaat vaak gepaard met een onderhoudscontract, en kan zelfs worden uitgebreid naar papier en toner service. Hierdoor is de kans dat de printer kapot gaat minder groot. Mocht het toch zo zijn dat de printer stuk gaat, dan kunnen er in het leasecontract vervangende machines worden opgenomen, zodat je altijd verzekerd bent van een werkende printer. Tijdens de huurperiode betaal je per maand of per kwartaal een bepaald bedrag. Als je normaal gesproken je printer in twee jaar afschrijft, kan leasen goedkoper uitvallen dan kopen. Daarna kun je de printer gemakkelijk op laten halen en indien nodig een andere/nieuwere uitvoering leasen.

Printer leasen

De prijzen van printers lopen heel erg uiteen, afhankelijk van de opties die jij als particulier of ondernemer aan de printer stelt. De simpelste printer print A4 in zwart wit en huur je vaak al vanaf zo’n 10 euro per maand. Des te meer opties je hier aan toevoegt, zoals verschillende maten papier, printsnelheid, kleuren opties, mogelijkheden om te scannen of kopiëren en dergelijke, des te hoger de prijs uit zal vallen. Bedrijven die een printer leasen betalen rente, waardoor het huren of leasen van een printer vaak hoger uitvalt dan het kopen ervan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.