Bespaar geld en 4 andere redenen om nu een elektrische fiets te kopen

In Nederland hebben we gezamenlijk meer dan 22 miljoen fietsen, en een steeds groter deel daarvan bestaat uit e-bikes. Waar het aantal verkochte fietsen de afgelopen jaren een daling vertoonde, nam het aantal verkochte elektrische fietsen juist toe. Dat is ook niet zo gek wanneer je bedenkt welke voordelen een e-bike biedt. Twijfel jij nog of een elektrische fiets iets voor jou is? Wij geven je vijf redenen waarom je nu een elektrische fiets wilt!

  1. Bespaar kosten met je elektrische fiets

Wanneer je een e-bike hebt aangeschaft, zal je niet alleen tijd maar ook geld besparen. Een elektrische fiets is natuurlijk wel duurder in aanschaf dan een reguliere fiets, maar uiteindelijk kan je weer wel op andere kostenposten besparen. Denk bijvoorbeeld aan die torenhoge kosten voor brandstof, een parkeerplaats voor je auto of je bus- of treinabonnement. Houd je aan het eind van de maand toch weer flink wat over om nu eens uit te geven aan iets leuks!

  1. Grote afstand af te leggen? Een eitje op de e-bike!

Ben je niet zo van de lange afstanden fietsen? Op een elektrische fiets is dit plotseling een eitje. Dankzij de trapondersteuning hoef je zelf een stuk minder inspanning te leveren, en dat zorgt er natuurlijk weer voor dat je moeiteloos vele kilometers kunt overbruggen.

  1. Elektrisch fietsen is duurzaam

Wanneer je kiest voor een elektrische fiets doe je ook nog eens iets goeds voor het milieu! De elektrische fiets is namelijk een veel duurzamer vervoermiddel dan bijvoorbeeld een brommer, scooter of auto. Bovendien kan de accu van een e-bike ook gerecycled worden wanneer deze niet langer meegaat, zodat hier weer nieuwe grondstoffen uit gemaakt kunnen worden.

  1. Een elektrische fiets is sneller

Voor iedereen die ‘s morgens graag wat langer wil snoozen is de elektrische fiets een geweldige uitkomst. Dankzij de ingebouwde motor ben je met een e-bike namelijk een stuk sneller op je plaats van bestemming dan met een gewone fiets. Toch lekker, die paar minuten extra slaap iedere ochtend.

  1. Een elektrische fiets is minder gevoelig voor diefstal

Bijna iedereen heeft helaas wel eens meegemaakt dat zijn of haar fiets werd gestolen. Al leg je nog zo’n zware ketting om je stalen ros; zelfs dan is je fiets niet altijd veilig. Doordat een elektrische fiets meer weegt dan een gewone fiets, is deze een stuk moeilijker te stelen. Daarnaast zijn elektrische fietsen in sommige gevallen uitgevoerd met een extra slot, wat het ook lastig maakt voor fietsdieven om ervandoor te gaan met jouw e-bike!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.